כותרת
> C;
1/1
בריאות

בארץ אהבתי השקד פורח / מצפה אלומות

כרמיאלי בריאותפורסם: 20.01.19 , 14:56שם הכותב/ת: מערכת הפורטל
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
פריחתו מעלה בנו לרוב תחושת נוסטלגיה וזיכרונות מתוקים עוד מילדותינו כשהקסם הזה נגלה לראשונה לעינינו וריחו המתקתק של צוף הפרחים ליטף את אפינו
בהמשך לפריחה יניב העץ שקדים טעימים, מזינים ומתקתקים, מתנה מין הטבע
עץ השקד הוא עץ ממשפחת הוורדיים, נפוץ מאד בארצנו בעיקר באזורי הגליל, הכרמל, השומרון ויהודה, זהו עץ מוגן ואסור לקטוף את פרחיו שגם כך יקמלו חיש מהר לאחר קטיפתם
רק לאחר כחצי שנה מהפריחה ייתן העץ את פירותיו - השקדים
פרי עץ השקד
 
הרמב"ם כתב על פירות השקד שהם טובים מכל פרי האילנות:
"והתאנים והענבים והשקדים לעולם טובים בין רטובין בין יבשין ואוכל אדם מהם כל צורכו, ולא יתמיד אכילתם אף על פי שהן טובים מכל פרי האילנות"
ולא בכדי. זרעי השקד הם בריאים ומזינים מאד, ערכם התזונתי הוא רב ומגוון - הם עשירים בויטמינים, מינרלים, חלבונים , שומנים טובים ויסודות קורט חיוניים
מקור משובח לסידן, אשלגן, מגנזיום וויטמין E
מסגולותיהם העיקריות – משביעים, מקלים על העיכול, מקלים על צרבות, מחזקים עצמות, שומרים על בריאות הלב וכלי הדם, מאזנים סוכר, מזינים ושומרים על העור.
חשוב לדעת-
·         השריית השקדים חשובה מאד גם לניקיונם ובעיקר להפעלת אנזימים בשקד שיקלו מאד על העיכול ויעלו מאד את ערכם התזונתי, ההמלצה היא להשרות כ- 6 שעות
·         אין צורך לקלף את הקליפה החומה הדקה של השקדים אם לא אוכלים יותר מ- 10 שקדים ביום. בקליפה מצויה כמות גבוהה של נוגדי חמצון שאנחנו לא רוצים לפספס
·         השקדים מגבירים את תחושת השובע ולכן טובים מאד לשמירת על משקל תקין, למרות ערכם הקלורי
·         שקדים נמצאים בקטגוריה של 'מאד מרוססים' ולכן חשוב מאד לצרוך שקדים אורגניים
השקדים הם חומר גלם נהדר להכנת מאכלים מזינים וטעימים מאד: חלב שקדים, גבינת שקדים, חמאת שקדים, קמח שקדים ועוד
אצלינו, בחוות הבריאות 'מצפה אלומות', השקדים המושרים מהווים בסיס למגוון מתכונים ערבים לחיך ומזינים עד מאד. השקדים הם חלק בלתי נפרד מהתזונה המרפאה שלנו המוגשת במהלך סדנאות הניקוי, הריפוי וההתחדשות
לכבוד ט"ו בשבט, אנו מכבדים אתכם בשני מתכונים מופלאים עם שקדים מהמטבח שלנו
גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים + חלב שקדים
מרכיבים:
5  כוסות כוסמת ירוקה 
1/2 כוס זרעי חמניה
1/2 כוס זרעי דלעת
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס זרעי פשתן
1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)
2 כפיות קינמון
100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים
1  כוס מים
 
משרים את הכוסמת (8 שעות)
משרים את האגוזים והזרעים (4 שעות)
 אופן הכנה:
1.       שוטפים היטב את הכוסמת ואת זרעים ומעבירים לקערה.
2.       מרככים מעט את התמרים במים (אם התמרים לחים אין צורך) מעבדים אותם למחית ומוסיפים לקערה. 
3.       מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים אותם יחד.
4.       לשטח 6 כפות מהתערובת על כל תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט.
5.       לייבש 12 שעות במייבש מזון או בתנור עם טמפרטורה בת 45-50 מעלות בטורבו עד שהחלק העליון יבש. להפוך לצד שני ולייבש שוב עד שהגרנולה מתייבשת לגמרי מרטיבות.
6.        שוברים את הגרנולה לחתיכות או ריבועים.
לאחסן בצנצנות או קופסאות.
 
*ניתן לאחסן עד 3 חודשים.
 
חלב שקדים
 
מרכיבים:
o        1 כוס שקדים
o        3 כוסות מים
o        2-3 תמרים או 1 כפית סילאן (לפי הטעם)
o        1/2 כפית תמצית וניל טהור
o        קמצוץ מלח
o        בד גבינה
 
משרים את השקדים 8 שעות או למשך הלילה במקרר.
אופן הכנה:
1.       מסננים את השקדים ומכניסים לבלנדר יחד עם 3 כוסות מים בהדרגתיות ומערבלים.
2.       שופכים את הבלילה דרך שקית הבד אל כלי (קערה, כד ציץ).
3.        סוחטים את הבד אל תוך הכלי עד שנשארת בשקית מחית השקדים.
4.       מחזירים את החלב שקדים אל הבלנדר ומוסיפים תמרים ותמצית וניל.
5.       מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
 
* ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים בכלי סגור.
 
כדורי גבינת שקדים
 
מרכיבים:
4 כפות שקדים
3 כוסות רג'ובילק (או קפסולה של פרוביוטיקה)
1 כפית שטוחה של מלח
6 כפות מיץ לימון
משרים את שקדים (8 שעות)
 
אופן ההכנה:
1.       שוטפים היטב את השקדים המושרים, מעבירים למים חמים ומקלפים בקלות.
2.       מכניסים לבלנדר את השקדים וכל שאר המצטרכים ומערבלים על לקבלת עיסה חלקה.
3.       שופכים את הבלילה דרך שקית הבד אל כלי (קערה, כד ציץ).
4.       סוחטים את הבד אל תוך הכלי עד שנשארת בשקית (הנוזל הינו שמנת שקדים אפשר ומומלץ להשתמש בו לרטבים)
5.       שמים על הבד עם הגבינה קערה עם מים שתשמש למשקולת ומכניסים ל 4 שעות למקרר
6.       לפני הגשה מכינים עיגולים בעזרת כפות
7.       הגבינה נשמרת עד 4 ימים
 
 
תיבולים שונים לגבינה:
שום, שמיר, בצל ירוק, שומשום, קצת פפריקה מתוקה וכל מה שאתם אוהבים.
מומלץ להגשה על קרקר זרעים ביתי
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
אולי יעניין אותך גם
מהולנד לכרמיאל
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
כללית: קריאה אחרונה בהחלט להתחסן
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
תכירו את הסדנאות המתקיימות בו ואת הצוות המקסים של מצפה אלומות
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
בארץ אהבתי השקד פורח / מצפה אלומות
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
תערוכת כרזות חדשה מושקת בימים אלה במרפאת כללית סמייל כרמיאל
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
תערוכת כרזות חדשה מושקת בימים אלה במרפאת כללית סמייל כרמיאל
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
תינוק ראשון במרכז הרפואי "זיו" בצפת בבוקר השנה האזרחית חדשה
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
פטנט ישראלי חדש - פתרון רפואי קבוע ללא ניתוח לערמונית מוגדלת במרכז הרפואי זיו
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים
ערמונית מוגדלת טיפול טבעי
כמה יפה הוא מראם של ענפי עץ השקד החשופים כשהם עוטים על עצמם בט"ו בשבט בגדי חג –מעטפת פרחים ורדרדים רכים ויפהפיים