20 מאי 2018,יום ראשון

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
prah_karmiel-big_0
qtgvryvt
kaduregel-big_0
synmh_1170
kadursal-big_0_0

אסי מקפה ורו על שמירה על ניקיון המכונה ומניעת תקלות

Share

אסי מקפה ורו על שמירה על ניקיון המכונה ומניעת תקלות

אסי קיהן


אחת הבעיות הקשות של מכונות הקפה והגורם המשפיע ביותר על איכות הקפה הוא הניקיון שלה, שיכול לגרום לסתימות בצנרת הפנימית. ברוב המקרים, חברות הקפה לא נותנות אחריות על תקלות שנגרמות מתחזוקה של המכונה, למרות שתקלות אלו נפוצות.
המים בישראל מכילים אבנית, כאשר איכות המים וכמות האבנית משתנה לפי מיקום גאוגרפי בארץ. השוני נובע ממקורות המים השונים כגון אקוויפר ההר, אקוויפר החוף או מים מותפלים. האבנית בנמצאת במים נתקעת בצינורות וסותמת אותם וכך מקשה על המכונה להכין את הקפה שאנו רוצים. בהתחלה מרגישים את זה בטעם אחר כך קצב זרימת הקפה משתנה ולבסוף- סתימה!!!
כשהצנרת סתומה לחלוטין ניקיונות כבר לא יעזרו ועכשיו צריך טכנאי, וזה מחוץ לתחום האחריות של יצרנית המכונה. במקרה הזה תתכוננו להיפרד מכמה עשרות עד מאות שקלים. רגע לפני שאנחנו מגיעים לשם – אציג לפניכם כיצד לשמור על הניקיון הפנימי של המכונה.

1. דאגו שהמים שאתם מכניסים מכונה יהיו מסוננים מאבנית. כמובן שלעולם זה לא 100% אבל עדיין. הדרכים לעשות זאת הם באמצעות פילטר בריטה או לשים מסננים בתוך מיכל המים של המכונה. יש חברות שיש להם פטנט ייעודי לתוך המיכל
* כגון סאכו ומליטה באמצעות פילטר שמתחבר לתוך המיכל. 
* מסנן אוניברסלי שנקרא oscar שפשוט זורקים לתוך מיכל המים והוא סופח אליו את האבנית 
 
 
2. השלב הבא זה ניקוי ממשי של הצנרת, לכל יצרן יש ההמלצה שלו כל כמה זמן, בדרך כלל זה כל 300 כוסות בערך או כל זמן מסוים שמים את חומר הניקוי נוזל או אבקה 


3. בתוך מיכל המים עם מים כמובן ומתחילים להזרים מים עד שכל המיכל עובר בצנרת, שוטפים את מיכל המים ומזרימים מים נקים. זה החלק העיקרי והקריטי אך יש כמובן צנרות נוספות לנקות במידת הצורך, למשל את שומני הקפה.
* יש אבקה, טבליות, קפסולות ונוזל. 
* בקפסולות יש לשים לב שהם מתאימות למכונה בדיוק כמו קפסולות קפה עצמן. שמים את הקפסולה במקומה ומזרימים מים במשך 2 דקות. 
* במכונה של פולי קפה עובדים לפי הוראות היצרן.


4. במקרה של מכונה עם מקציף לניקוי שומני חלב, מפרקים את כל החלקים של המקציף ושוטפים במים וסבון בלבד, מומלץ פעם ביום! רוב המכונות האוטומטיות עושות את השטיפה של המקציף לבד. ואם כבר מדברים על מכונות אוטומטיות להם צריך לנקות גם את המנוע שמכונה "גרופי" זה בעצם המנוע שטוחן ודוחס את פולי הקפה, מוציאים אותו ממקומו ושוטפים מתחת לזרם של מים ונותנים לו להתייבש. 


שלכם-אסי קיהן.
לשאלות או בקשות ניתן לפנות אלי במייל verokarmiel@gmail.com
או להגיע לחנות "קפה VERO כרמיאל" ולהתרשם בעצמכם.

לאתר של קפה ורו>>


קטגוריה: 

הוסף תגובה