17 דצמבר 2017,יום ראשון

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 של שני עזרא

עוגות טעימות לחגי תשרי

Share
התמונה של שני
א', 01/09/2013 - 22:36 -- שני

טוב אז מה היה לנו הקיץ , חם,חם חופש, חיפשנו כל הזמן דברים קרים, גלידות ארטיקים וקרח, המון קרח, עמלנו לקראת סוף החופש נפשנו יחד עם המשפחה ובמיוחד עם הילדים.

עכשיו הריח באוויר הוא ריח של החגים שרק אצלנו אפשר להרגיש , ריח של מתוק קיח של נתינה אהבה ומה יותר טוב מדבש תפוחים סילאן ורימונים שהכל מסמן את האהבה והשפע.

כבר שנים רבות עוגת הדבש והתפוחים מלוות אותי בחגי תשרי וכאן בחרתי לשתף אתכם ,

אפשר לשתף את הילדים בהכנה אז נתחיל

יש לזכור כי יש להכין את את כל המוצרים על השולחן כדיי שלא נשכח

עוגת דבש

תבנית 3 אינגליש קייק או תבנית 26 או במאפינס

המצרכים:

4 ביצים

½ כוס שמן

1 כוס דבש

1 כוס סוכר

כוס קפה שחור (כף קפה שחור ומים פושרים)

3 כפות קוניאק

½ כפית ציפורן טחונה

1 כף קינמון

¼ כפית זינגויל

¼ כפית אגוז מוסקט

3 ½ כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה של 10 גרם

1 כפית סודה לשתיה

½ כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

יש צורך להפריד את הביצים לשתי קערות

בקערה של החלמונים להוסיף דבש, ½ כוס סוכר, דבש,קפה, שמן, קוניאק ולערבב , להוסיף את התבלינים ציפורן קינמון ולבחוש , להוסיף קמח , אבקת אפיה סודה לשתיה ואגוזים.

בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם ½ כוס סוכר ולהוסיף לקערה עם הבלילה.בחום של 180 מעלות כ – 45 דקות עד שקיסם יוצא לח .

 

 

עוגת תפוחים

3 תפוחים חתוכים לריבועים

¼ כוס יין אדום מתוק

1 כף קינמון

3 ביצים

2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפיה)

גרידת לימון

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

100 גרם אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

להשרות את תפוחי העץ עם היין והקינמון כחצי שעה

אח"כ להוסיף שמן, ביצים שלמות קליפת לימון הקמח והסוכר , לערבב הכל ביחד .

לשים בתבנית 26 ו/או ב תבנית אינגליש קייק  לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- 45 דקות.

הוסף תגובה